mandag den 7. maj 2007

Fra hippie til rettroende

Anders Rou Jensen - Islam på jysk
Politikens Forlag, 2006 - 182 sider


Bogens fulde titel er »Islam på jysk - Abdul Wahid Pedersen - Fra hippie på Djursland til imam på Nørrebro«. Bogen er et rigtigt spændende indblik i hvorfor Reino Pedersen fra nordjylland valgte at blive muslim.

Når bogen er læst sidder jeg tilbage med en fornemmelse af at muslimer jo ikke er værre eller bedre mennesker end alle andre. Den fornemmelse havde jeg godt nok også før jeg læste bogen - men jeg er blevet yderligere bestyrket.

Blot syntes jeg egentlig det er lidt ærgerligt at debatten for og imod indvandring næsten altid fokusere på muslimer og specielt på stærkt troende muslimer. Jeg tror egentlig at flertallet af indvandrerne ikke er specielt troende og mon ikke det store flertal sjældent sætter sine ben i bederummene og moskeerne. Ligesom de fleste danskere sjældent benytter kirkerne.

Jeg kan varmt anbefale at man læser bogen - som giver et indblik i en anden del af islam end den millitante del, som desværre er den man oftest hører om. Historien om et dybt engageret og varmt menneske som fandt sin gud.

Ingen kommentarer: